Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ گروه تعلیم و تربیت: مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی با ارسال نامه‌ای، دستور وزیر آموزش و پرورش مبنی بر«یکپارچه سازی سامانه‌های نرم افزاری وزارت آموزش و پرورش» و همچنین «راهنمای عملیاتی سامانه یکپارچه دانش آموزی http://sida.medu.ir  را جهت اجرا به ادارات‌کل آموزش و پرورش استان‌ها ابلاغ کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دستورالعمل تأکید شده است که با توجه به اینکه فاز اول سامانه یکپارچه دانش آموزی شامل ثبت نتایج ارزشیابی، اعلام نتیجه و ارائه کارنامه است بنابراین برنامه‌ریزی باید به گونه‌ای باشد که نمرات دروس تمامی پایه‌ها در مدارس عادی، بزرگسالان و استثنایی در نوبت اول سال تحصیلی جاری، در سامانه مذکور درج و کارنامه دانش‌آموزان نیز صرفا در این سامانه صادر شود.

* چرا به سامانه یکپارچه دانش‌آموزی نیاز است؟

از مدت‌ها پیش در وزارت آموزش و پرورش بحث بازنویسی سیستم‌های اطلاعاتی و عملیاتی موجود از محیط قدیمی ویندوزی به محیط های جدید تحت وب از یک طرف و از طرف دیگر تجمیع و یکپارچه سازی سامانه‌های موجود در حداقل سامانه‌ها و مهم‌تر از آن تجمیع اطلاعات آنها در پایگاه‌های واحد در سطح ستاد بوده است.

یکی از مهم‌ترین و پر تعداد ترین سیستم‌ها و سامانه‌های موجود در سطح وزارت آموزش و پرورش، مجموعه سیستم‌های دانش‌آموزی است. متأسفانه با وجود اینکه بر حسب تعریف ذاتی وظایف این وزارتخانه شاید این دسته از سیستم‌ها از لحاظ ارزش و محتوا و سایر سامانه‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار باشند ولی در طول سنوات گذشته کمترین توجه و صرف وقت و سرمایه برای آنها صورت گرفته است و لذا این سیستم‌ها هم از یک عقب‌ماندگی در محیط های طراحی برخوردارند و هم تعدد زیادی دارد.

این امر تاکنون مشکلات عدیده‌ای را به وجود آورده است که از جمله آنها عدم هماهنگی در طراحی، محیط های زیرساختی متفاوت، عدم پشتیبانی یکسان و هماهنگ، سردرگمی و زحمت کاربران و عدم امنیت در اطلاعات بوده است. لذا بازطراحی و نوسازی این دسته از سامانه‌ها از اهمیت شایانی برخوردار است.

دفتر فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش و مرکز سنجش و ارزشیابی، REP  نسبتاً جامعی برای تهیه یک سامانه جامع و واحد دانش آموزی تهیه کرده است. از آنجایی که رسیدن به اهداف کامل مد نظر در این موضوع احتیاج به صرف وقت زیادی دارد و مطمئناً حصول به آن در یک فاز امکان پذیر نیست، از طرف این دفتر، این مجموعه عملیات به فازهای مختلفی تفکیک شده و به تدریج برای اجرا و پیاده‌سازی ابلاغ می‌شود.

در فاز اول با توجه به اینکه عملیات ثبت‌نام و کلاس‌بندی و انتخاب واحد دانش‌آموزان در سامانه سناد در حال انجام است، مقرر شد تا ضمن دریافت این اطلاعات از سناد، مقدمات آمادگی برای عملیات درج نمرات مکتسبه در امتحانات نوبت اول سال تحصیلی جاری، در این سامانه جدید و سپس ارائه کارنامه به اولیای مدرسه دانش‌آموزان فراهم شود.

این کار با هدایت دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش و مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی و با تلاش تیم دانش‌آموزی شرکت پژوهش تا حد زیادی آماده شده و اکنون مراحل به مراحل تست و پیاده سازی خود نزدیک شده است.

*‌سیدا چیست؟

فاز اول سامانه یکپارچه دانش آموزی وزارت آموزش و پرورش در سامانه سیدا تعبیه شده است که بخش کوچکی از یک مجموعه بزرگ است که در نهایت مقرر شده تا تمامی فعالیت‌های مرتبط با سیستم‌های دانش آموزی را پوشش دهد.

هدف این است که یک دانش آموز از ابتدای سنی که امر آموزش برای معنی پیدا می‌کند یعنی مقطع پیش دبستانی به این سامانه معرفی و برای وی پرونده تحصیلی، پرورش و بهداشتی تشکیل شده و سپس در طول سنوات متوالی تحصیل، مسائلی از نظر ارتقا پایه، ثبت‌نام، انتخاب واحد، درج نمرات، اخذ کارنامه های سالانه و ... در این سامانه ثبت و کنترل شود.

در پایه دوازدهم، امور فارغ التحصیلی دانش‌آموزان، تأییدیه تحصیلی و گواهینامه پایان تحصیلات صادر و در نهایت به مراکز آموزش عالی و مراکز نظام وظیفه معرفی می‌شود.

می‌توانید تمام اطلاعات درباره سیدا را در این فایل ببینید:   سامانه یکپارچه دانش‌آموزی  

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سامانه یکپارچه دانش آموزی سیدا دانش آموزی سامانه یکپارچه دانش آموزی وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان سامانه ها سیستم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۴۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ مدرسه تنکابن هوشمند سازی شده است

به گزارش خبرنگار مهر، عباس گلیج عصر یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته گرامیداشت مقام معلم ضمن بزرگداشت مقام شامخ گفت؛ شهرستان تنکابن ۲۵ هزار دانش آموز و ۸۰۰ نونهال پیش دبستانی دارد.

وی افزود: هزار و ۴۲۶ همکار شاغل و سه هزار و ۱۳۶ همکار فرهنگی بازنشسته عضو خانواده بزرگ آموزش و پرورش شهرستان تنکابن هستند.

گلیج با ییان اینکه ۱۹۳ مدرسه در مقاطع مختلف در تنکابن وجود دارد، اظهار داشت: تنکابن مجموعاً هزار و ۱۰۵ کلاس درس دارد.

مدیر آموزش و پرورش تنکابن با بیان اینکه ۳۵ مدرسه غیردولتی در این شهرستان فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۱۰۰ نفر از طریق آزمون استخدامی ماده ۲۸ فارغ التحصیل از دانشگاه فرهنگیان به کادر این اداره اضافه شدند.

این مسئول درباره مولد سازی هم گفت: برخی مدارس بلا استفاده در روستاها که سال‌ها راکد بودند، به افراد واجد الشرایط اجاره داده شده و محل درآمدی برای آموزش و پرورش ایجاد شده است.

گلیج با اشاره به گستردگی پروژه‌یپژوهش سرای دانش آموزی تنکابن، تصریح کرد: این پروژه ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و پیگیر تأمین اعتبار آن هستیم تا این پژوهش سرا تکمیل شود.

وی ادامه داد: مدرسه شاقوزکتی هم در حال ساخت بوده و در تلاش هستیم تا امسال به بهره برداری برسد.

گلیج هوشمندسازی ۱۰ باب از مدارس و وصول بیش از دو میلیارد از عوارض شهرداری‌ها و سند دار شدن بیش از ۱۴۰ ملک از مجموع ۲۴۴ ملک این اداره از جمله اقداماتی است که انجام شد.

وی گفت: کسب رتبه استانی در بهداشت و درمان، کسب رتبه عالی استان در هفته‌ی مشاغل، برگزاری آزمون‌های غربالگری، جلسات توانمند سازی در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی و.. از جمله کارهایی است که توسط این اداره انجام شد.

مدیر آموزش و پرورش تنکابن، برگزاری مسابقات ورزشی در ۲۳ رشته ورزشی، برگزاری اردوهای دانش آموزی راهیان نور، اجرای طرح شهید خرازی، تلاوت جهانی قرغن، حضور فعال دانش آموزان در مناسبت‌های ملی و مذهبی و تشییع شهدای خوشنام را از دیگر اقدامات اداره آ پ تنکابن برشمرد.

وی از کسب رتبه نخست دانش آموزان تنکابنی در کنکور سال گذشته سخن گفت و پیش بینی کرد که بر اساس بررسی‌های کارشناسان، در سال جاری وضعیت مطلوب‌تر خواهد بود.

گلیج گفت: دو مدرسه تک کلاسه در حال حاضر در روستاهای بالادست تنکابن وجود دارد که دانش آموزان در آنها مشغول تحصیل هستند.

این مسئول همچنین از راه اندازی دانشگاه فرهنگیان واحد خواهران در تنکابن نیز خبر داد.

کد خبر 6097594

دیگر خبرها

  • معلم مولد نیروی انسانی و گران‌ترین ثروت است
  • ۴ سالن ورزش دانش‌آموزی در زنجان آماده افتتاح است
  • چهار سالن ورزشی دانش‌آموزی در زنجان آماده افتتاح است
  • تجلیل از معلمان ماندگار ‌زنجان/ حال خوش معلمان ۸۰ ساله
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • ۱۰ مدرسه تنکابن هوشمند سازی شده است
  • هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل باز بماند
  • مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است